Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ- ΤΜΗΜΑ ΘΗΒΑΣ: ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.

Συνάντηση του Δημάρχου Λεβαδέων με εκπροσώπους του Σ.Δ.Ε. Ορχομενού 

Σήμερα, τον Δήμαρχο Λεβαδέων, κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα, επισκέφτηκαν στο Γραφείο του ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Ορχομενού, κ. Κων/νος Σταράς, η Υποδιευθύντρια κ. Δήμητρα Ζυγογιάννη καθώς και ο Εκπαιδευτικός κ. Κων/νος Χρυσαφόπουλος. Κατά τη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά για το ρόλο του ΣΔΕ Ορχομενού σε όλο το Νομό Βοιωτίας και την ανάγκη προβολής της λειτουργίας και της χρησιμότητάς του. Συγκεκριμένα, το Σ.Δ.Ε. Ορχομενού αποτελεί δημόσιο σχολείο ενηλίκων στο πεδίο της δια βίου μάθησης και απευθύνεται σε πολίτες 18 ετών και άνω που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Με τη φοίτηση στο Σ.Δ.Ε. παρέχεται η δυνατότητα στους εκπαιδευομένους να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου δίνοντας έμφαση στην απόκτηση βασικών προσόντων και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα σπουδών είναι ταχύρρυθμο και διαρκεί 2 έτη ενώ υποστηρίζεται επίσης από Σύμβουλο Σταδιοδρομίας και Ψυχολόγο. Με την ολοκλήρωση της φοίτησής τους οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν επιπλέον πιστοποιητικό γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και πιστοποιητικό βασικών γνώσεων της Αγγλικής. Επίσης, στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου τονίστηκε η αναγκαιότητα εύρεσης λύσεων σε συγκεκριμένα προβλήματα που ανακύπτουν όπως είναι η μετακίνηση των μαθητών από και προς το Σ.Δ.Ε. που εδρεύει στον Ορχομενό. Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, τόνισε τη σημαντικότητα των Σ.Δ.Ε. για την επιμόρφωση των πολιτών μας και δήλωσε ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη βέλτιστη λειτουργία του Σχολείου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκπαιδευομένων του.

Τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας επισκέφθηκε ο Δντης του ΣΔΕ Ορχομενού - Συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθά

 


Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση του διευθυντή του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, κ. Κωνσταντίνου Σταρά και εκπροσώπων του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, με τον δήμαρχο Διστόμου Αράχωβας, Αντίκυρας κ. Ιωάννη Σταθά.

Κατά την συνάντηση τονίστηκε ότι το σχολείο απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες του νομού Βοιωτίας, οι οποίοι δεν έχουν εκπληρώσει την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στα  Σ.Δ.Ε. οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώσεις, εμπειρίες, αναπτύσσουν δεξιότητες, διαμορφώνουν αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές. Με το θεσμό αυτό παρέχεται  η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να ενταχθούν ομαλά στις κοινωνικές, οικονομικές  και επαγγελματικές δομές.

Το πρόγραμμα διαρκεί  2 σχολικά έτη. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες. Επιπλέον για τους εκπαιδευόμενους που διαμένουν εκτός της έδρας του σχολείου παρέχεται κάθε δυνατή διευκόλυνση (Επίδομα μετακίνησης).

Ο κος Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την  προβολή του σχολείου, έτσι ώστε κανένας δημότης να μην στερηθεί την πρόσβαση και την ομαλή επανένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα αποκτώντας απολυτήριο Γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.